GRAND FUNK ON STAGE 1973
Mark, Don & Mel perustivat 1969 yhtyeen GRAND FUNK RAILROAD pelattuaan yhdessä Terry Knight & Pack   kanssa. Terry Knight oli yhtyeen tuottaja monien "kultavuosien" aikana, kun yhtye valloitti USA:n ja Japanin.
Grand Funkin ensimmäinen levy "On Time" julkaistiin 1969. Toinen levy "Grand Funk" julkaistiin myös 1969. Yhtyeen suosio huipentui Atlantan Pop-Festivaaleilla 1969. Kolmas levy "Closer to home" julkaistiin 1970, joka sisältää osittain uuden pehmeämmän musiikkityylin.
"Live album" levytettiin Atlantan pop festivaaleilla 1970. Siitä tuli "kultalevy"aivan kuin kolme ensimmäistä ja kuusi senraavaa levyä. "E pluribus funk" on nimeltään se kaikkein huomiota herättävin hopeanvärinen levy, joka julkaistiin 1972. Toinen livelevy julkaistiin 1975 ja siinä soitti Craig Frost keyboard. Craig oli jo 1973 mukana levyllä "We´re an American band"  (ei mukana kuvassa.)
"Shinin´on"1974,  3-uloitteinen etukansi  ja 3-uloitteiset silmälasit levyn kannessa oli luultavasti suosituin levy Ruotsissa. "Born to die" oli ensimmäinen levy josta ei tullut kulta levy. Musiikki, joka on raskas ja syvä poikkeaa aikaisemmasta tuotannosta. Frank Zappa tuotansi "Good singin´, good playin´" 1976, mutta ythyeen suosio oli vähentynyt ja Grand Funk lakkautettiin samana vuonna.