Ο οργανίστας Frost έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματος κατά το “We’re An American Band” άλμπουμ του 1973. Το “Shinin’ On” (1974) με τρισδιάστατα γυαλιά και γραφικά στο εξώφυλλο, έγινε το -πιθανώς- επιτυχέστερο στην Σουηδική αγορά. Το “All The Girls In The World Beware” (1974) ήταν ο τελευταίος τους χρυσός δίσκος. Το τραγούδι “Some Kind Of Wonderful” απ’ αυτό το  άλμπουμ, έγινε επίσης μεγάλη επιτυχία. Ένα από τασώματα στο εξώφυλλο ανήκε στον Arnold Schwarzenegger.
Το 1975 κυκλοφόρησε το δεύτερο ζωντανό άλμπουμ  “Caught In The Act”. Το επόμενο “Born To Die” δέν έγινε ποτέ χρυσό. Το στύλ ήταν -για ακόμα μία φορά- διαφορετικό από τις προηγούμενες παραγωγές. Τελευταίο της ‘χρυσής εποχής’ ήταν το “Good Singin’ Good Playin’” (1976). Με παραγωγό τον Frank Zappa, ξανά δέν σκοράρισε στην χρυσή λίστα. Οι Grand Funk διαλύθηκαν τον ίδιο χρόνο.
Μετά την διάλυσή τους το 1976, ο Mark Farner έφτιαξε τους “Mark Farner Band” ενώ τα άλλα μέλη συνέχισαν υπό το όνομα “Flint”. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του Mark Farner επαυξήθηκαν με τα χρόνια, κάτι που διαφαίνεται στους στίχους πολλών τραγουδιών των Grand Funk. Το 1981 επιχείρησαν να επανέλθουν στο προσκήνιο με το “Grand Funk Lives” και αργότερα το “What’s Funk”, χωρίς όμως επιτυχία. Τώρα, το συγκρότημα επανενώθηκε και πάλι και άρχισε τις περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής! Το νέο ζωντανό άλμπουμ “Bosnia” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 1997.