NEWS & TRADE PAGE
FÖR UTFÖRLIGARE NYHETER - SE DEN ENGELSKA NYHETSSIDAN

MARKFARNERNRGBAND
Rockade Östersjön!
SiljaRock 2004
Välte nästan båten med sin nya grupp "NRG-band!"

Några röster i vimlet:
Ruskigt bra gig av en snubbe i absolut toppform. Bandet var dessutom läskigt tajt och ljudet var perfekt. Satan så det svängde. Det enda som förbryllade mig lite var att han inte spelade "Footstompin' Music", för det gjorde han väl inte såvitt jag kunde uppfatta?

Resan: Svinkul, mycket ös, trevligt folk som gillade att parta, säkert 50% brudar ... Perfa!

Mark Farner Band: Jag hade höga förväntningar. De överträffades och dessutom med råge. 10 av 10 möjliga. Möjligen en något såsig ballad han kunde ha skippat, men å andra sidan gjorde han t.o.m den bra!

Extremt tajt, svängigt och bra band. Farner i högform, svettig och glad. Äh, det var bara så jävla bra helt enkelt! Proffsigt ut i fingerspetsarna!

Klockrent,
Farner välte båten kanon totalös från start till mål - Farner gick på KNOCK OUT direkt hela båten bara skrek rakt ut: " Vad i Helvete är det som pågår t.o.m sound checken var en enda stor BIG BANG!

Bättre än nått annat jag sett någonsin inklusive tidigare Farner spelningar.

110% N'rG Rock American Style !

LÄS MER PÅ FARNER AVDELNINGENS NYHETSSIDA!
Bilder - Stories - Rescencioner - Downloadz - Clips mm

NYTT LIVE ALBUM !
Äntligen kom delar av SheaStadium konserten 1971
att släppas på skiva. Eventet som spöade Beatles gamla
rekord med hästlängder. Läs Rick Cappettos rescension
på den engelska nyhetssidan

Omslag till nya liveskivan som släpptes i Juli 2002
Track Listing
Intro
Are You Ready - Chicago 5/1/71
Footstompin' Music - Detroit 4/29/71
Paranoid - Detroit 4/29/71
I'm Your Captain - Shea Stadium 7/9/71
Hooked On Love - Shea Stadium 7/9/71
Get It Together - Shea Stadium 7/9/71
T.N.U.C. - Detroit 4/29/71
Inside Looking Out - Detroit 4/29/71
Gimme Shelter - Shea Stadium 7/9/71
Into The Sun - Detroit 4/30/71

Download Paranoid Live:
http://hollywoodandvine.com/grandfunkrailroad/

...::: Nya historiesidor :::...
GFR i oljebranschen(swedish)
Intervju med Don Brewer 1974(swedish)
Press Kits(swedish)
Circus Magazine January 1970
The nights they never forget 
Bigger than The Beatles 
Press Quotes '70 '71

Min egen interview med Kristofer Engelhardt (engelska)


Läs ännu en intervju med föfattaren Kristofer Engelhardt
http://go.to/metalshrine.com
Kristofer Engelhardts hemsida
http://beatlesundercover.cncoffice.com


RED, WHITE and BLUE forever!
1.Red white and blue
2.Airborne ranger
3.Closer to home
(acoustic version)GRAND FUNK ÅTERFÖRENAS!!!
Don och Mel slår ihop sej med Max Carl, (sångare från 38 Special och Jack Mack and the Heart Attack), Bruce Kulick, som i tolv år var KISS gitarrist och som spelat med Meatloaf och Michael Bolton samt Tim Cashion, som spelat med Robert Palmer och Bob Seger. Den nya sättningen av GRAND FUNK ger sin första konsert 2 december!!!


NYSLÄPPT VIDEO MED DON BREWER
"Modern Drummer Festival 2000 - Saturday" med
Don Brewer, Paul Leim, Dave Lombardo, och Horacio
Hernandez.

Don Brewer spelar tre Grand Funklåtar
och berättar om GFRs historia
Kan beställas på:Tribut CD klar!

http://www.recordheaven.net/RHlabel1.htm


The Book about GFR
http://www.amazon.com
http://ourworld.compuserve.com/homepages/antbee/book.htmlAnthology Box släppt i Sverige!

Klicka på bilden....
Capitol Records
30 Years Of Funk 1969 - 1999
Releasedatum: Fick min idag den 20 augusti! WOW!!!
Dick Drott rescencerar:
Thirty Years Of Funk.
Det börjar med att bara ha boxen i sina händer, vilken feeling ty detta är ett mästerverk som är otroligt väldesignat och genomtänkt.TYOF är ett måste för alla som någon gång har varit i kontakt med GFRs musik och diggat vad de hört. Det medföljande häftet bjuder på fakta och historia om GFR och är en liten pärla att läsa.

Disc 1 överraskar med tre spår från tiden alldeles innan GFR bildades och låtarna Getting in to the sun, Can`t be to long och Got this thing on the move är inspelade av The Faboulus Pack med Mark Farner, Don Brewer ochCraig Frost. Spåren innehåller mycket orgel och har ett härligt 60 tals´Motown sound över sig. Därefter följer remastrade höjdare t.ex Time
Machine, Mr Limosine Driver, I´m your Captain, Paranoid och en tidigare outgiven live version på Inside looking out 16 min lång och helt  makalöst bra.

Disc 2 bjuder på inte mindre än fyra outgivna spår. I can`t get along with society är en låt från tidigt 70tal. Hooray och The End skulle varit med  på WAAB och Destitute and Losin`är en B-sida från Loco-Motion singeln som  kom
-74. Dessa låtar rockar och svänger det om på ett sätt som är typiskt  för GFR med mycket takter,tempo och härliga solonummer av band medlemmarna Mark  ,Don ,Mel och Craig. Denna disc innehåller också massor av välkända paradnummer eller vad sägs om Feelin Alright, Gimme Shelter, Upsetter, Loneliness, Trying to get Away, Creepin`, We`re an American Band m,fl.

Till sist lägger man då på Disc 3 och när den tonar ut så har man  bjudits på en musikalisk resa som man får leta länge efter för att hitta maken  till. Tänk att 30 år har gått mellan första och sista låt på Boxen. Hur som  helst Shinin`On inleder på Disc 3 och följs upp av bl.a. Loco-Motion, Some  Kind Of Wonderful, Bad Time. Live versioner av Footstompin`Music, Rock`n Roll  Soul, Heartbreaker och We gotta get out of this place. Här finns också Take  me, Sally, Love is dyin, Can you do it, Pass it Around, Queen Bee och till  slut det vi väntat allra mest på GFRs nya låtar inspelade -97 men inte  släppta förrän nu -99. Det är en lite tuffare kallad Pay attention to me sedan följer en popigare All I do och sist men inte minst en ballad: In the  long run.
TYOF är ännu ett bevis på att GFR tillhör de allra största i  Rockhistorien och har varit förebilder till massor av både kända och okända musiker av idag. Boxen är remastrad av Dave Tedds som har gjort ett otroligt bra och noggrant jobb som också visar att Capitol Records kan om de bara vill. Betyget blir således 10 av 10 möjliga.

FUNK ON hälsar Drotten.
PS. KÖP DEN IDAG DS.

EN AV GRAND FUNKS GAMLA SPECIALBYGGDA WEST-FÖRSTÄRKARE DÖK UPP PÅ "AC:S ALLMUSIK" Götgatan (Stockholm) PRISET ÄR 5.500:-
FÖR DEN SOM VILL HA FULLT ÖS!


TRE NYA LIVE LÅTAR PÅ GFR KONSERT!
Kolla in Kerry J Pools rescension och hans egna bilder
Kerry J Pool

Exclusive interview with Don Brewer:
The Sonics Music Site

ÄNTLIGEN! EFTER MER ÄN 20 ÅR HAR EXPRESSEN SKRIVIT OM
GRAND FUNK RAILROAD."VECKANS KAMPANJ",SOM DEN KALLAS,ÄR GIVETVIS SVENSKA "ROADKILLERS" SAMFÄLLDA ANSTRÄNGNINGAR ATT ÅTER RIKTA UPPMÄRKSAMHETEN TILL ROCKVÄRLDENS OKRÖNTA KUNGAR: MARK, DON & MEL
Tack Måns Ivarsson, Rockskribent på Expressen

EXPRESSEN RESCENSERAR BOSNIA:
Underskattat: GRAND FUNK RAILROAD "Bosnia" (Capitol)
USA-trio som sålde miljoner i den allra första hårdrockvågen 1969-73.Ett av tidernas mest sågade band. Återförenas här för en dubbel-live, delvis med orkesterkomp. Flera underskattade låtar, vilket JAYHAWKS visade genom att göra cover på "Bad Time". Men också en hel del som fortfarande låter som andra klassens hårdrock
Måns Ivarsson PLATTAN FICK TRE AV FEM GETINGAR!!!

BOSNIA - ett mästerverk
Hello Funksters! Detta skulle egentligen blivit en recension av det nysläppta albumet med Mark Don & Mel. Jag har nu precis klivit ur duschen, slagit upp ett glas vin, tänt ett par ljus och lagt på BOSNIA cd-1. Reaktionen kan beskrivas på följande sätt: FÖRVÅNING-GLÄDJE-FUNKY ROCK´N ROLL FÖRVÅNING - över ljudkvaliteten och precisionen GLÄDJE - starka känslor och minnen som väcks till liv FUNKY ROCK´N ROLL - ett ös utan dess like, jag tror knappt mina öron...
KÖP SKIVAN - KÖP TVÅ - KÖP EN TREDJE IFALL DET HÄNDER NÅGOT MED DE TVÅ FÖRSTA!
Jimmy Karlsson

Stefan Hamell (1:a pristagare i "Musikmatchen" 1995 i TV) rescenserar "Bosnia":
GRANDIOST!
Våra vänner med "all-time loud white noise" är äntligen tillbaka med en platta. "Bosnia" är bandets 3:e livedubbel efter "Live Album" 1970 och "Caught in the Act"1975. Vad som är glädjande är att Grand Funk 1997 låter lika tight som under toppåren 71-74. Av "Bosnias" 20 låtar finns visserligen 10 med på "Caught in the Act". Detta är dock inget minus då Grand Funk 22 år senare med "Bosnia" har fått till en underbar produktion.

Efter introt till filmen "2001" kickar bander loss med "Are you ready","Rock´n roll soul", "Footstompin music" och "Time machine". Den senare låten är verkligen passande, då vi lika gärna kunnat varit i Detroit 1973!
Efter ett medley bestående av "Paranoid/Since a good mans brother/MrLimousine driver" följer sen "Heartbreaker","Aimless lady","T N U C" samt "Inside looking out" Som avslutning på första skivan får vi 2st USA-ettor och en mycket inspirerad
"Shinin´on".

USA-Ettor? Just det, gruppens enda listettor "We´re an American band" och "The Loco-motion" UNDERBART!
Skiva nummer två ger mej till en början en chock. Vi bjuds nämligen på en overtyr av en orkester som ger sig på några Funk-låtar. Hmmm... Nåja, det blir bättre då orkestern fungerar som ett utmärkt komp till bandet. Orkestern leds för övrigt av
David Letterman´s bandleader, Paul Schaffer. "Mean mistreater" inleder, följd av "Somekind of wonderful","To get back in" och en mycket bra version av "Bad time".

Slutligen en ännu bättre "Closer to home/I´m your captian än originalversionerna Sammanfattningsvis är "Bosnia" en HÖJDARPLATTA som ingen "Funkhead" kommer att bli besviken över. Av fem möjliga "S", får "Bosnia" FYRA STARKA "S"! Avslutningsvis hälsar jag Mark, Don & Mel - GRAND FUNK RAILROAD välkomna hit i juni ´98.

KEEP IT ROCKIN´, guys!
Stefan Hamell 

BOSNIA LIVE

KLICKA


FUNKSTER TRÄFF I STOCKHOLM
Vi träffades på HUMLEHOF på Folkungagatan i Stockholm den 30:e november 1997. Vi bildade GRAND FUNK FANS OF SWEDEN och bestämde oss för att producera en t-shirt med tryck på både fram och baksida. Baksidan med egen logga som ännu inte har fastställts. Syftet är att sprida info om  GFR:s comeback. MEN GFR Roadkillers i USA har också automatiskt fått tillgång till BACKSTAGE tack vare sina tröjor!