SWEDISHGFRSECTION


Original "Shinin'on" poster from
the wall of my room 1974

det kom ett brev... (only in swedish)

Hallå Jimmy,

Mitt namn är Dennis Karlsson och jag har sen länge varit en hängiven fan och samlare av Grand Funk Railroad. Jag har jobbat i musikbranschen i över 20 år i skivaffär, som artistbokare (har bl.a gjort band som Uriah Heep, Glenn Hughes, Saxon, Accept, Magnum, Blind Guardian, Ian Gillan och BTO m.fl. m.fl. här i Skandinavien), och som rockskribent för olika svenska morgontidningar. Vad Dalarna anbelangar så hade jag bl.a en artikel om Deep Purple (vars officiella fanklubb jag drev 1979 - 1982) inne i Falu-Kuriren i samband med deras spelning i Falun 1996.

Kände att jag bara ville höra av mig, om inte annat för att öka på din lista på antalet Grand Funk Railroad-fans här i Sverige. Visste du förresten att TV-killen och musikern Max Lorentz är total-dyrkare av samma band. För några år sen  - när vi hade som mest kontakt så kunde vi sitta i evigheter och jämföra gamla singlar med skivnummer osv...

Hursomhelst, det är väl inte bara för att ev. kunna byta livetejper och videos som man vill hålla kontakten med likasinnade. Jag har en del, men förmodar att du har mer om det nu är så att du lägger din själ på detta fantastiska band.

Det kom förresten in en kund i den skivaffär där jag jobbar som via internet snappat upp ett rykte om att Grand Funk var på gång till Roskilde och Hultsfred. Roskilde, okej men Hultsfred låter klart osannolikt. Däremot så har ju Karlshams-festivalen (eller Sweden Rock Festival som den numera heter) i många år jagat Grand Funk, men det har alltid fallit på att de inte varit tillgängliga eller som för ett par år sen skulle ha löjligt mycket betalt för att komma över.

Där ligger, som en liten parantes, min enda kritik mot bandet - att så många svängar i europa stoppats av bandets höga gager. I min mening så borde bandet komma över enbart för glädjen att få spela på en stor och välarrangerad festival i Skandinavien och inte banga för 15.000 dollar plus alla omkostnader betalda, som de ansåg vara ett alldeles för lågt gage. De har ju trots allt inte varit ett etablerat topplisteband i Sverige. Jag var själv inblandad i försöken att få bandet till Sverige. Och jag hade biljetter till ett par spelningar i Tyskland ifjol, en turné som enligt den tyska arrangören också ställdes in av ekonomiska orsaker knutna till bandet.

Nåväl, jag vill inte låta negativ över ett band som trots allt är ett av de allra goaste. Låt oss istället glädja oss åt att bandet återförenats i orginalsättning, släppt ett livealbum som är flera klasser bättre än vad man kan begära och att man kanske - vilket år som helst - får chansen att se dem live.

När de spelade på Scandinavium i Gtb så var jag precis i startgroparna att vara gammal nog för att bege mig på konserter utanför det egna distriktet, och samma vecka spelade Deep Purple på samma arena. Jag var villrådig för att uttrycka det milt, och av någon outgrundlig anledning så slutade det med att jag inte såg någon av konserterna!!! Jag grämer mig fortfarande!

Dennis Karlsson

NYTT Pressklipp(swedish)


Thanks for visiting!